В какви размери се изработват матраците?

При избор на нов матрак размера е от изключително значение. Темата на кратко ще разделим на две за да дадем отговор на тези, които имат вече легло и трябва да си сменят матрака, и за тези от Вас, които тепърва ще си закупуват легло, за което ще е нужен матрак.

Имате легло, трябва Ви само матрак:

Ако вече имате легло и желаете да закупите нов матрак, трябва да се уверите, какъв размер трябва да бъде той. Ако поръчате грешен размер, това води неимуверно до главоболия. Имайте предвид, че в този случай търговеца на матраци няма вина и е в правото си да Ви откаже замяна. Затова измерете много точно светлия отвор, където се поставя матрака на Вашето легло, ако например отвора е 160/200см., тогава ви трябва матрак със същите размери (160/200см.)

Трябва Ви матрак и легло:

При избора на легло и матрак трябва да вземете няколко фактора предвид.

  • Размерите на стаята, в която желаете да поместите леглото.

Ако изберете прекалено голямо легло е възможно, да не можете да се движите спокойно в стаята, такива примери има много. Затова нашият съвет е с хартиено тиксо да очертаете на пода колко е голямо леглото, което сте си харесали, така най-лесно ще добиете визуална представа, колко място ще заеме то.

  • Вашият ръст.

Ако сте доста високи, е добре да помислите за матрак с дължина 200см. или повече. Предполагаме знаете, колко е неприятно краката Ви да стърчат извън леглото.

  • За колко човека е леглото?

Тук сигурно се питате, е как за колко двама е максимума? Разбира се на теория е така, но практиката показва, че доста родители прекарват нощта с едно или повече деца в леглото :). Затова е добре да имате предвид и това при избора на ширина.

Колко често трябва да сменяте матрака си?

Как да изберем матрак за новородено бебе?

Размери в които се предлагат матраците:

Вижте нашите насоки за покупки на матраци в гр.София

Вашият коментар